B&B La Corderie

La Corderie is een historische directeurswoning uit 1885, gerenoveerd tot een stijlvolle ****B&B met 4 kamers en vergaderfaciliteiten. Welkom aan zowel recreatieve als zakelijke gasten om dit stukje geschiedenis met ons te herbeleven!

Ideaal gelegen bed and breakfast in de Wuitensgemeente Hamme, tussen Gent en Antwerpen. In deze unieke setting van het Scheldeland aan de oevers van de Durme is een fiets- of wandeluitje zo geboekt! La Corderie, dat is verblijven in een stukje Hamse geschiedenis en het verhaal van zijn touwslagerijen. U wordt er warm en persoonlijk onthaald door gastheren Erwin en Luuk.

Nieuw! De tuin kreeg een heuse 'facelift' met een natuurlijke verwarmde zwemvijver als blikvanger. Kom en geniet nog deze maand van deze extra faciliteit.

Corona update. Laat u niet afschrikken en kom het ruime fiets- en wandelparadijs langs Durme en Schelde ontdekken! In B&B La Corderie volgen wij trouwens strikt de hygiënische voorschriften van de overheid. Onze kamers en gemeenschappelijke ruimtes worden telkens grondig gelucht, gepoetst en contactpunten ontsmet, zoals deurkrukken, sanitair, schakelaars, afstandsbediening, kamersleutel of trapleuningen. Wij houden veilig en voldoende afstand en stellen zeep en handgel ter beschikking bij het onthaal en in de kamers. U geniet in ons uiterst gezellig en vooral ruim ontbijtsalon van ons gekende rijkelijke ontbijt met huisgemaakte en streekgebonden producten. Deze worden aan uw eigen afzonderlijke tafel persoonlijk geserveerd (geen buffet).  Dubbel en dik genieten dus in een veilige, hygiënische en gastvrije omgeving! Wij vragen onze gasten een mondmasker te dragen op plaatsen in het logies waar men in contact kan komen met mensen die niet behoren tot de persoonlijke (reis)bubbel zoals gangen, traphal of lounge. Alvast bedankt om samen en voor elkaar de verantwoordelijkheid te nemen. Gastheren, Erwin & Luuk

Kamers

Vergaderen

Let's have a better meeting!

Volledig gerenoveerd charmant koetshuis. De geknipte plek voor inspirerende vergaderingen, brainstormsessies, workshops, ..., met aangepaste catering- en verblijfsformules. Mogelijkheid tot middaglunch. De prijs is per persoon en per dagdeel, daardoor bijzonder interessant ook voor kleine gezelschappen. Vraag vrijblijvend info! Voorbeeld:

Prijs dagpakket: €32 per persoon / dag ( 2 dagdelen). Inbegrepen:

 • Persoonlijke aanpak
 • Polyvalente ruimte
 • Standaard beschikbaar tot 16 personen
 • Corona-proof opstelling tot 8 personen
 • Gratis wifi
 • Beamer en scherm
 • Flat screen TV
 • Flipover / whiteboard
 • Welkom met koffie, thee en fruitsap, koffiekoekjes en fruitslaatje
 • Koffie, thee, mineraalwater, ijswater tijdens seminarie
 • 2 pauzemomenten met huisbereide zoetigheid/cake en vers fruit
 • Spelen
 • Toegang tot rustgevende tuin en terras
 • Of herlaad de batterijen en haal vlakbij een frisse neus langs de Oude Durme en Durme
 • Gratis parkeren mogelijk op het Kaaiplein (+laadpunt elektrische wagen) en in de Hoogstraat naast n°19.

FAQ

Heeft u nog een vraag?

Check-in & Check-Out

Inchecken kan tussen 16u en 20u of volgens afspraak. Graag uw aankomstuur doorgeven.                                                                               Uitchecken kan tot 11u.


Extra bedden

Een extra kinderbedje is mogelijk op alle kamers. Op de Vlaskamer en de familiekamer Sisal kan er ook een extra eenpersoonsbed bij.


Ontbijt

Wij maken een erezaak van een gezond en gevarieerd ontbijt! Kraakvers brood, heerlijk beleg, eigenbereide- en streekproducten. Vroeg ontbijten kan, voor vroege vogels en zakenlui. En helemaal top is ontbijten op onze gezellige patio.


Fietsen en wandelen

Het Scheldeland is een paradijs voor fietsers en wandelaars. Wij helpen je graag op weg met kaarten, persoonlijke tips of zelfs een lekker gevulde picknicktas. Ga eens wandelen in Den Bunt. Of neem één van de vier veerdiensten in Hamme. Ook de fiets kan zonder probleem naar de overkant van Durme of Schelde, tof en helemaal gratis! Op aanvraag zorgen wij voor een huurfiets. En ook je elektrische fiets kan bij ons veilig opgeladen worden.


Bovenstebeste Buren

Wij bevinden ons in het centrum van Hamme met heel wat fijne collega’s. Een extraatje bij uw verblijf? Zo geregeld! Ruime waaier aan horecazaken voor ieders smaak, voor ieders budget. Een absolute culinaire topper treft u net om de hoek,  Het Patronaat, een huis vol smaak! Of een uurtje ontspannen bij onze overbuur Casa Laguna. Ook een fitness, bowling of binnenspeeltuin vindt u op wandelafstand. En een avondje  Cabaret Magiq  in Hamme! Waarom niet?


Markt

Wie houdt niet van marktjes doen? De wekelijkse zaterdagmarkt vind je op het Tweebruggenplein en snuisteren doe je elke zondagmorgen op de rommel- en antiekmarkt vlakbij de Mirabrug in Hamme.


Toerisme

Toerisme Hamme en Toerisme Scheldeland zijn de perfecte partners voor een geslaagd verblijf. Pieter, Isabelle en Mireille van   Toerisme Hamme    ontvangen je met open armen!


Rookvrij

De hele accommodatie is rookvrij. Een sigaretje opsteken kan op het terras.


Huisdieren

Huisdieren zijn helaas niet toegelaten. Wij kunnen wel een honden- of kattenpension in de buurt aanbevelen.

Reserveringsvoorwaarden

Reservaties aan het 'niet-terugbetaalbaar' tarief (non-refundable) betalen vooraf bij de boeking via creditcard. Deze reservaties worden niet terugbetaald bij annulatie.

Reservaties aan 'standaardprijzen' betalen bij uitchecken. Onderstaand treft u de voorwaarden aan die bij annulering van kracht zijn. De getoonde bedragen en percentages dienen door u te worden betaald.

De speciale voorwaarden hebben bij toepassing , prioriteit boven de generieke.

Generieke voorwaarden (Individuele boeking)

 • Minder dan 48 u voor datum : 1ste Nacht

Speciale voorwaarden (Groepen*)

 • Tussen 7 en 0 Dag(en): 100.00 %
 • Tussen 21 en 8 Dag(en): 50.00 %

(*) Groepen: Elke boeking vanaf 3 kamers

Algemene voorwaarden

Privacy beleid